Dün oynanan Kayserispor - Fenerbahçe maçının son anlarında yaşanan ve kimsenin anlamadığı Fred’in kırmızı kartı gördüğü pozisyon, herkesi şaşkınlık içerisinde bıraktı.
NELER YAŞANDI?
Maçın son anlarında Kayserispor’a kaleyi cepheden gören yerlerde, faul ile alakası olmayan pozisyonlara peş peşe duran top imkanı verilmesi üzerine, Fenerbahçeli futbolcular maçın hakemi Zorbay Küçük
’e yoğun itirazda bulundu. İtirazlar neticesinde Mert Hakan ve Fred önce sarı kart, ardında kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Hakem raporuna göre Fred’in Zorbay Küçük’e küfür ettiği, bu yüzden kırmızı kart gördüğü kayıtlara geçti.
FRED: BEN KÜFÜR ETMEDİM!
Maç sonu yapılan açıklamada Fred’in “ ben hakeme küfür etmedim. Kırmızı kartı neden gösterdiğini anlamadım. Pozisyona itiraz ederken kart gördüğüm için, neden kart gördüğümü, bu kartın ağır olduğunu söyledim.” dediği belirtildi.
DİL BİLMEDİĞİ İÇİN UEFA’DAN VETO YEMİŞTİ
8-11 Mayıs 2022 de Nyon’da yapılan UEFA kural ve dil bilgisi sınavlarını geçemeyen ve ardından telafi sınavlarını da geçemeyen Zorbay Küçük UEFA tarafından Avrupa maçlarından veto yemişti. Peki o zaman soruyoruz. Türkçe bilmeyen Fred’in ettiği küfürü “yeterli olmadığın” yabancı dilinle nasıl anladın?
OPERASYON ÇOK BÜYÜK
Aynı gün içerisinde oynanan Galatasaray - Fatih Karagümrük maçında, Karagümrük takımının net penaltısı verilmeyip, Fred’den daha şiddetli itirazlar eden, kararlara karşı topa vurup, hakeme açıkça bir şekilde “TÜRKÇE” küfürler eden Barış Alper Yılmaz ve hakemin üzerine yürüyen Torerira kırmızı yemezken, Fred sözde “KÜFÜR ETTİ” denilerek derbi öncesi en kritik oyuncuya kırmızı göstermek hangi yapıya hizmet etmektir?
TFF, MHK ve onun yetersiz ve bilgisiz hakemleri son sözümüz sizlere. UMARIZ KÖTÜLÜĞÜNÜZDE BOĞULURSUNUZ.