Fenerbahçe’de kaybedilen şampiyonluğun ardından yolcular belli olmaya başladı. İşte bavulları toplayanlar.
Özellikle Arabistan’dan talipleri olan forvet oyuncusunun gidişine kesin gözle bakıyoruz. Muhtemelen 25-30 milyon euro bandında bir bonservis kazandırır.
- Dusan Tadic ve Edin Dzeko
Sözleşmesi bitecek iki oyuncu ile de sözleşmesi uzatılmayacak. İki oyuncunun gidişi ile Fenerbahçe’nin açılacak maaş bütçesi 9 milyon euro.
Bana göre Fenerbahçe tarihinin en kötü 3 kalecisinden biri olan Hırvat kaleci sezon sonu yolcu. İtalya Seri A, İspanya La Liga ve Championship’ten talipleri olan Livakovic için bonservis beklentim 8-10 milyon euro.
Fenerbahçe’nin parlayan yıldızı, sol ayaklı stoper Yusuf için Avrupa’dan ciddi ilgi var. Başkan Ali Koç 20 Milyon Euro bandında teklif gelmezse satmam dese de, 15+5 bonus formülü ile gitmesini beklediğim oyunculardan.
Ağır sakatlık geçiren Jayden için Hollanda’dan teklifler var. Ortalama 10-12 milyon euro bandında bir gelir bekliyorum. Djiku için ise durum farklı, İtalya ve Fransa’dan ilgi olmasına rağmen 5 milyonlar euro üzerinde çıkamayacak teklifler alacaktır.
Yaşadığı ağır sakatlık sonrası kadroda düşünülmeyen oyuncu için opsiyonlu bir kiralama durumu bekliyorum.
Sözleşmesi uzatılmayacak. Yollar ayrılacak.
Mourinho döneminde forma şansı bulamayan yıldız oyuncu için en büyük iddia Trabzonspor. Uğur Can Çakır ile yakın olan oyuncu için Trabzonspor devreye girmesini bekliyorum, muhtemelen kiralık hamle olur ama bonservisi olursa da 8-9 milyon euro bandını geçmez.
Sezonun en bomba transferi olmasını bekliyorum. Ajax ciddi ilgileniyor. Dusan Tadic ile bilgi alışverişi yapıldı.25-30 milyon euro bandında çıkabilecek bir teklif alabilir.
4-5 milyon euro bandında takımdan ayrılacak.
Mourinho her ne kadar gitmesini istemese de düşen formu yüzünden hem taraftar tepkisi hem yönetim tepkisi oluştu. 10 milyon euro bandında bir teklif gelirse satılır.
Kesin olarak ayrılıyor. 1-2 milyon euro kazandırırsa şükür diyelim.
Kostic için şartlar zorlanacak, Amrabat ile devam edilmeyecek.
-Skriniar
Tüm imkanlar zorlanacak. Psg’nin isteği 20 milyon euro. Ben çok zor görüyorum.
Rusya’dan 2 kulüp durumunu sordu. Yönetim kalmasını istiyor. Samandıra da bir duruşu varmış. 3-5 milyon euro arası teklif gelirse direkt satılmalı.
Kesinlikle kalıyor. Astronomik bir teklif gelmezse ( 40-50 milyon euro) ki gelmez, satışı yok, hatta takım onun etrafında kurulacak.