Dün akşam Sivasspor deplasmanında alınan 2-2′lik sonuç ile beraber, şampiyonluk yolunda ağır yara aldık ve hatta psikolojik olarak şampiyonluğu kaybettik. Peki bu durumun sebepleri nedir? Gelin beraber ele alalım.
TAKIMI SAHA DIŞINA ÇIKARTAN BİR BAŞKAN!
Fenerbahçe’nin bu sezon kurduğu istekli ve hırslı oyunculardan oluşan kadrosunu, bir şekilde saha dışına çıkarmayı başarıp, takımın konsantrasyonunu dağıtan Sayın Başkanımız Ali Koç’un öncelikle tebrik ederiz. Peki nasıl yaptı bunu.
Trabzonspor deplasmanında uğradığı saldırıdan sonra daha da kenetlenmiş, hırs ve istek seviyesi tavan yapmış takımı yaptığı saçma sapan bir kongre ile ligten çekileceğini söyleyerek, ertesi gün maçı olan oyuncuları o kaotik atmosfere getirerek, tek ama seçimlerde aday olmanın ve başkan olmayacağım, bırakacağım açıklamaları ardından “tükürüğünü yaladı” yorumlarının önüne geçmek olduğu bariz belli olan, berbat ötesi bir kongre yapıp ki biz buna kongre değil Ali Koç’un Kadıköy mitingi demeyi tercih ediyoruz, takımın motivasyonunu dağıttı.
O saçma kongrede yetkileri üzerine alıp, sözde tepki göstermek amacı ile Süper Kupa finaline U19 ile çıkıp, üstüne daha ilk dakikada golü yiyip maç 1-0 iken çekilip, Galatasaray’a psikoloji üstünlüğü kendi elleri ile verdi. Buna ek olarak, takım ne olursa olsun o maça çıkıp Galatasaray’ı yenmek ve o kupayı almak istiyorlardı.
SÜPER KUPAYA ÇIKSAYDI.
Peki konuyu şu açıdan inceleyelim. Süper kupa için Urfa’ya gittik. Gayet iyi bir maç oynayıp 1-0 da olsa yenip kupayı aldık. Ne olurdu sonuç? Hemen size madde madde anlatmaya çalışalım.
Galatasaray’ı moral olarak çökertirdik.
Psikolojik üstünlüğü ele alırdık.
Taraftarlarımız Arenada oynanacak derbi öncesi rahatladı.
Arenadaki derbide çekinen biz değil onlar olurdu.
Oyuncuların özgüveni daha da yükselirdi.
Kupa kazanmanın verdiği motivasyon ile Olympiakos maçları farklı olur, belki yarı final görüp daha da özgüven kazandırdık.
Karşı takımda kaos ortamı oluşabilirdi.
Bu düzene karşı dik bir duruş sergileyip, Fenerbahçe Yıkılmaz sloganını daha da çok hissederlerdi.
En önemlisi Süper Kupayı bedavadan vermedik. O kupa bugün bizim müzemizde olurdu!
EGO,KİBİR VE BAŞARISIZLIK.
Gelelim en kritik noktaya. Teknik direktör İsmail Kartal’a. Bu takımın hocası olamayacak kadar yeteneksiz olan kişiye.
-Her şeyden önce en çok kızdığım nokta oğlu Emre Kartal’ın hiç bir tecrübesi yokken, Fenerbahçe yardımcı antrenörü olması. Kim kardeşim bu çocuk? Hangi tecrübe ile oluyor? Babasının çiftliği mi Fenerbahçe?
Oyuncu ve kadro tercihleri, maç içi müdahaleleri ve alternatif senaryolarda taktik üretemeyen , teknik taktik bilgisi yerlerde olan ve ekibini de buna göre seçen, Anadolu takımı dahi yönetmemesi gereken bir adam bize göre.
Ekim ayı içerisinde 19/19 yaptığımız dönemde Mario Branco’nun teknik ekibi güçlendirmek adına Kondisyoner, Duran Top Antrenörü ve Sağlık Ekibine takviye yapılması yönünde verdiği rapora “ben ekibimde yabancı istemem” diyerek ret veren, ekibini ve kendini geliştirmeye gerek görmeyen ve ben en iyi hocayım kafasıyla takılan bir adamdır İsmail Kartal.
Sırf kendim aldırdım kafası ile oynatmak konusunda inat edip, takıntı haline getirdiği, Krunic ve Zajc, olmayan sistemine uymadığını iddaa ettiği ve lisansını çıkartmadığı Kent’in yerine tercih ettiği King, yine zajc ve Krunic’e yer açmak için gönderdiği Crespo ve Lincoln, neden gönderildiği belli olmayan Emre Mor ve Bartuğ, mükemmel olan kadro derinliğini bozan ve gönderdiği oyuncuların yerine daha da vasatlardan oluşan bir kadro kuran İsmail Kartal!
“Bana da imparator diyin” diyebilecek kadar kompleksli bir karakteri olan İsmail Kartal’ın CV’sinde tek bir şampiyonluk olmaması kadar komik bir durum var mı? Varmış arkadaşlar, Olympiakos maçı sonrası “1 gol daha atsak elerdik”, “En iyi penaltıcılarımız kaçırdı”, Sivasspor maçından sonra, “ 5 te 5 yaparsak Şampiyonuz” açıklamaları daha daha komik olduğunu düşünüyoruz. İsmail Kartal’a şunları demek istiyorum. İmparator ordusunu satan değil, ordusu ile savaşan adama denir. İmparator öyle maç kazanmakla değil, kupa kazanmak ile olunur. Sen Adanademirspor ve Galatasaray beraberliklerinden sonra çıkıp çok iyi oynadı takımım açıklamasını yaptığın gün o şansı kaybettin sevgili İsmail Kartal. Lütfen uzatma efendi gibi istifa et.